Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ibubapa yang bawak anak pergi ke bazar ramadhan, TOLONG perhatikan dan pegang anak anda sebaiknya..!

 

Salam. Mintak pesan2 kan lah kpd ibu bapa yang bawak anak pergi ke bazar ramadhan terutamanya yang bazarnya sesak, TOLONG perhatikan dan pegang anak anda sebaiknya..!

Benda ni berlaku semalam di bazar ramadhan depan mata saya sendiri. Agak menakutkan jugak benda camni. Keadaan bazar memang sesak, padat terutamanya dlm waktu hampir bbuka, dan masa tu saya sedang bersesak nk beli juadah, depan saya ada sorang akak ngn baby(berdukung) dan ank pompuan sorang ikot blakang dia. Akak ni tgn dia da penuh satu berdukung,

satu lagi bwk mknn jadi tak dapat pegang tgn ank dia sorg lagi. So jalan la slow2 hadap jem dlm bazar ni pastu bila sampai kat persimpangan dlm bazar tu, waktu ni yang scary ni. Ada la sorang brader ni tiba2 potong line depan saya, then trus tarik anak pompuan akak tu nak bwk bdk tu msuk simpang lain. Nak kira bernasib baik akak tu, brader tu terlanggar orang masa nk tarik budak tu, pastu akak tu pusing blakang, trus brader tu lepas budak tu then mencelah laju2 blah ikot simpang lain tu.

Akk tu pandang blakng tgk ank dia xde, toleh ke tepi baru ada. Tapi akak tu x tahu pon ank dia kne tarik, cume dia pusing blakng wktu brader tu tlanggar org, bkn mase anak dia ditarik. Nasib masa tu saya tgh pandang depan, so saya prasan la cuma saya jadi beku jap nk proses situasi tu. Tapi buatnya saya tgh syok pandang mknn di bazar mmg takkan sedar la kalo bnde ni jadi.

Kalo incase x blanggar tu, mmg saya akan cuba tolong budk tu tapi nasib baik sgt la tak sempat pape lagi budak tu dah selamat. Benda ni jadi laju gila, sampai simpang trus tarik msuk simpang tepi, si mak jalan trus tak tahu pape jadi. Nampak macam brader ni da lama perati akak tu, tggu masa je nak buat kerja. Saya pon tak pasti lah apa yang berlaku,

dah cuba bersangka baik tapi tetap rasa memang cubaan culik budak. Tuhan sahaja yang tahu niat manusia. Makanya berhati-hatilah, dalam keadaan bersesak orang dalam bazar dengan panasnya kadang kita jadi x peka. Semoga kita semua terhindar dari perkara buruk & perbuatan aniaya. InsyaAllah.

Fazida Ahmad Sbnrnya boleh nk bw anal ke Bazar tp Kena suami n isteri, at least dua2 bleh jaga anak n membeli

Chinta Kasih Eekk bgtaw x kakak tu..ank nya hmpir kena culik

Iezaniey Nazri Mmg klo nk pegi tmpt2 cmtu sllo kne ayh die ada…xbrani nk handle sowang2 tmpt2 sesak ni…nk2 klo tgh mmbeli, blh ilang fokus kat ank jp…so better ada ayhnye..

Mad Pi Masak kat rumah ja la kalau laki xda ka apa.pi sorang2 bwk ank gtu.xpyh wt lapa pi bazar..org nk pi bazar dia nk pi bazar.

Zainab Hj Hanapi hurmmm better jgn bwak anak ke tempat mcm tu lahhh seriau rasa baca….. hishhh

Mohd Anuar Dah ckp mama..sb tu p kat org ramai ank kna pegang stiasa..kalau boleh takyah pergi lg mudah tmpat lain byk lagi yg boleh pergi..

Ridzma Mawar Kalu p bazar..mama kt depan papa kt blkg anak2 tgh2..bg can diaorg tgok juadah..tp ni Alhamdulillah…setakat hr ni tuk thn ni sy masak je smple2 tuk sekeluarga berbuka…sbb byk kali terkena beli gulai daging tp dpt lemak je bnyak dr dging…

Roziah Abu Bakar Ptt awak bg tau mak dia apa yg awak nmpk hmpir berlaku, supaya mak x alpa..Mak2 len kali gi bazaar takyah la angkut suma geranak tu.. or masak je sendiri ap yg ada kat rmh

Mariyamah Sukri Alhamdulillah saya dan suami kurang minat pergi beli makanan kat bazar ramadhan atau pun pasar malam sebab pertama takut benda macam ne jadi dan sebab lain kalau beli makanan kat luar selalu tak habis makan, masak sendiri lagi bagus biar pun penat balik dari kerja…pada ibu bapak yang suka pergi bazar tolong pantau anak2 anda☺️