Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Kesalahan meter yang dorang pasang terbalik,kami terpaksa tanggung kerugian rm2k

 

 

Kisah dia macamni, dari awal lagi duduk rumah ni memang perasan kenapa meter rumah ni lain dari meter jiran. Keluar lampu merah berkelip. Ok, dah tu biarkan jelah. Then, bila tnb sibuk tukar smart meter yang tak berapa nak smart haritu. Dia datang cek meter rumah, then ada kesilapan pasang dekat situ dari awal pindah rumah. Maknanya dah 3 tahun meter pasang terbalik.

Aku pun tak tahu nak explain lebih. Masa nak tukar smart meter, aku sorang kat rumah. Dia takda explain yang meter rumah nak kena potong ke apa ke. Sebab setiap bulan memang bayar bil. Tak pernah lak tak bayar bil. Berapa sangatlah bil rumah yang jarang duduk, yang takda mesin basuh. Yang hanya ada rumah waktu malam ja.

Laki aku turun naik tnb, nak minta penjelasan pasal kes ni. Yang tnb cakap kami kena bayar 2000 lebih atas kesalahan meter yang dorang pasang terbalik dulu masa awal awal tu. Kalau korang kena tempat kami, nak bayar ke 2000 lebih tanpa bagi result apa apa? Salah siapa? Kami? Ke tnb? Setakat 2000 lebih tu takda masalah boleh bayar kalau salah kita. Tapi kalau bukan salah kita, patut ke kita sebagai pengguna bayar? Kalau orang takda duit, mampu ke nak bayar sampai 2000 lebih? Bergelap gelita lah 3 4 bulan tanpa elektrik.

Harini, tnb datang nak potong elektrik rumah. Tanpa notis, tanpa bagitahu apa sebab nak potong meter rumah. Bila kita naik ke pejabat tnb. Menuding jari sana sini. Janji nak call habuk pun takda. Bukan salah kami, dan kami pun takda masa nak turun naik pejabat tnb tu. Service jangan cakaplah, teruk! Dah tu, suruh pergi tnb johor. Eh dah kenapa? Beli rumah Kat melaka, kena pergi tnb johor. Ingat ada ke masa semua ni?

Pendekkan cerita, harini tnb dan pegawai polis tnb datang rumah. Nak potong elektrik. Bila tanya soalan tak dapat jawab. Dia cuma jalankan tugas je. Sesuka hati nak potong elektrik rumah tanpa tunjuk apa salah. Nak tahu, kena pergi naik pejabat dan bayar dulu. Tak ke macam apa ntah! Dia silap orang tadi bercakap. Bulan bulan puasa macamni malas nak bertekak. Tapi apa hak kita sebagai pengguna? Tiba tiba nak kena bayar 2000 lebih tanpa bagi bukti salah apa apa.

Oklah, ko nak potong ko punya pasal lah. Buka pintu memang taklah. Ko nak, ko panjat potong meter. Sekarang ni, mana hak kita sebagai pengguna? Makin hari cas makin mahal. Smart meter tak berapa nak smart langsung! Yang beban kita sebagai pengguna. Cuba bayangkan kalau terjadi pada diri orang yang susah atau diri korang sendiri. Apa korang akan rasa? Dari bagi macamtu je dekat tnb, lebih baik sedekah.

Dah ramai yang kena macamni, harini kami merasa terjadi. Nak sambung elektrik kena bayar 2000 lebih macamtu je. Kalau bayar 2000 lebih dapat tahu apa masalah takpa. Ni tak tahu apa masalah tiba tiba potong elektrik. Elok ke service tnb sekarang ni. Kecian kalau orang lain yang tak mampu terkena sama macamni. Ok, bergelap lah malam ni. Pakai lilin senang. Jimat!

Bil korang macamana lepas tukar smart meter ni? Smart sangat ke?🤔

#tnb
#kpdnkk
#hakpengguna
#smartmetertnb

Mohamad Imran Noordin SOP polis bantuan TNB boleh panjat masuk rumah orang awam? Boleh rujuk pada balai polis berhampiran..
Azlan Sepet Diorg mana ada kuasa main redah rumah org mcm tu.. asal boleh ko men masuk je..

TREADING

Video : Kononnya menggoda tapi tetek silap ejas!

Video : gesel kem*luan belakang wanita di bazar ramadhan

Exco Johor : tak puas hati dengan TSMY, Mahathir ugut letak jawatan PM

Netizen dakwa lagu Siti Nordiana antara punca PH kalah di Rantau

Pukul & pecahkan dara gadis bawah umur netizen dedahkan wajah ‘barua’ berkenaan

7 gambar wanita dirog*l mayat keadaan telanj*ng dicampak celah batu

Lantikan MB Johor : Peguam dedahkan siapa lebih ‘berkuasa’ PM atau Sultan

TMJ Anak raja kurang ajar dan paling bangsat! – Mak cik PPBM