Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Roh ibu ham11l menngal semasa ber s@lin menggangu staff nurse waktu malam-KISAH BENAR

 

Saya bertugas sebagai seorang jururawat di wad bersaliin di sebuah hospital kerajaan. Saya ditugaskan bekerja secara syif malam. Macam biasa saya akan rutin check semua pesakit dalam wad bersaliin tu sebelum pukul 12 malam sebab tak nak menganggu psakit berehat.

Pekerjaan kami ini perlu lebih waspada terutama pada waktu bertugas lebih-lebih lagi ianya melibatkan ny8wa pesakit aka ibu meng8nndung. Bekerja pada waktu orang lain sedang tidur adalah cabaran buat jururawat kerana kami terpaksa bersekang mata kerana tidak mahu terlepas satu kes pun sewaktu bertugas.

Bagi menghilangkan mengantuk kami memilih untuk berborak atau membaca buku atau majalah. Nak dijadikan cerita sewaktu saya sedang bertugas. Saya bersapa dengan seorang akak yang sedang menunggu due untuk bersaliin. Kelincahan akak tersebut berborak seolah-olah kenal bertahun- tahun membuatkan kami senang mesra dengannya.

Pada suatu malam, akak tersebut di masukkan labour room setelah sampai waktu nak bersalin. Kebiasaannya selepas bersaliin psakit akan di tahan sehari dua di wad yang sama untuk pemerhatian ibu dan bayi. Saya tertanya-tanya jugak, mana akak yang selalu berborak dengan saya ni. Mungkin dah keluar wad bers4lin kot.

Suatu malam seperti biasa ketika sedang khusyuk menulis laporan rutin checkup tiba-tiba akak tu muncul..terkejut saya dibuatnya. Lantas saya tanya akak tu, “erk akak ada lagi ke?? Saya ingat kan dah keluar. Macam mana bersaliin?? Ok tak??” Akak tu hanya tersenyum..

Saya fikir mungkin dia masih lagi trauma sakit bers4lin. Muka akak tersebut sedikit pucat. Tiba-tiba akak tu bertanya pada saya “misi nak limau?’’ saya menolak kerana saya memang jenis tak gemarkan buah limau.

Sekali lagi dia bertanya soalan yang sama “misi nak limau?” saya jawab “takpelah kak..akak makan la yer..” Kemudian sekali lagi dia bertanya “misi nak limau?” pertanyaan ketiga terpaksa saya terima pemberian akak tu..

saya teruskan perbualan kami.. “ akak dah tukar wad ke?tak nampakpun tadi..” akak tu hanya geleng kepala. Agak pelik bila akak yang selalunya peramah kali ini agak dingin dan pendiam. Akak tu kemudiannya berlalu pergi..sebelum itu dia sempat melambai saya.

Kawan saya yang kebetulan baru keluar menyediakan susu bayi yang gagal disusui ibu mereka menyapa saya dari belakang. Katanya dari tadi dia memerhati saya bercakap sendirian. Saya memberitahunya yang saya berbual dengan akak peramah tu..Tergamam dia mendengar jawapan saya.

Dia kemudiannya membalas yang sebenarnya akak yang kami berbual tu dah disahkan meniggal sewaktu bersalin tengahari tadi. Khabarnya uri1 dia lekat kt dalam perut dan mengalami pendrahan yang banyak..

Istighfar panjang saya mendapat tahu berita tersebut. Fikiran saya masih lagi bingung memikirkan kejadian itu..sekali saya teringat buah limau yang dia bagi tadi yang saya simpan dalam beg rupanya batu.. Allahu Akbar. Sumber: Info, Seram dan Pelik (olahan kisah benar) via memorikini.com

PENGIKLANAN BERBAYAR!

Rahsia buat duit ribuan ringgit dengan shoppee!!

pernahkah anda beli barang di shopee?

Tahukah anda shoppee merupakan lubuk buat duit paling popular di Malaysia?

50 usahawan beep diperlukan!

# Mendedahkan teknik rahsia jana pendapatan di Shoppee seumur hidup
#Membekal Lebih dari 100 ribu produk untuk anda jual di shoppee, lazada, ebay
#modal yg kecil tapi komisyen yang besar
#tak perlu pening fikirkan pakaging barang
#tak perlu fikir tentang penghantaran
#komisyen pasif dari agent secara harian dan bulanan seumur hidup
#kelas dan latihan di diberikan step by step dari A-Z hingga boleh menguasai teknik

Penerangan adalah PERCUMA!!

PELUANG INI HANYA TERBUKA UNTUK WARGA SELANGOR DAN KL SAHAJA

Hubungi
Wasap.my/601136239413

atau korang boleh JOIN GROUP WHATSAPP KLIK DI SINI –> https://chat.whatsapp.com/LwN1SuGr5Ss3Fz9M4yKCaa

 

BERMINAT NAK IKLANKAN PERNIAGAAN ANDA DI BLOG KAMI? PENGUNJUNG HARIAN 50,000- 500,000 SILA PM KAMI DI FACEBOOK https://www.facebook.com/dnews.fun/messenger