Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

saya nak dukung anak dia, bukan senang main anak hantu ”. Angkara Cakap Lepas

 

“Kalau jumpe nanti ,saya nak dukung anak dia, bukan senang main anak hantu ”. Angkara Cakap Lepas , Akhirnya Aku Dibalas

Ok saya nak ceritakan pengalaman saya sewaktu saya berumur 11 tahun.waktu tu saya aktif dalam dunia persilatan dan ada pertandingan silat di satu tempat ni.Entah macam mana silap saya masa tu mulut saya lancang.Masa tu van yang kami naiki bergerak dan jam menunjukkan jam 12.30 malam..

Sewaktu van melalui tol saya minta kat driver suh berhenti dekat Rnr berdekatan.Driver tu maklumkan tempat situ keras n saya pun berkeras jugak sebab saya tak tahan nak buang air kecil.masa tu memang tempat tu sedia maklum perempuan beserta baby bergentayangan..

Saya cakap kt pakcik tu takpe lau jumpe nt saya nak minta dukung ank dia bukan senang main anak hantu.driver tu mengeleng dan berpesan jangan takbur dan berhati2 dalam percakapan.Dan tak lama sampai la di Rnr tersebut,ada la dalam 3 buah kereta parking di situ.kawan2 saya semua tidur kepenatan memandangkan silat tu berlangsung dri pukul 10am-10.30pm.Owh ye ni pertandingan peringkat kebangsaan dan group kami juara.Saya pun turun dari van bersama cikgu pengiring beserta driver van td pun keluar jugak sebab nak menghisap rokok.

Sampai je di tandas saya ternampak seorang perempuan dan anaknya di satu tempat untuk menukar lampin..memandangkan dia membelakangkan saya so saya tak nampak muka dia.Nak jadikan cerita,seusai saya dah melepaskan hajat saya ke sink untuk membasuh tangan dan membetulkan tudung.masa saya nak keluar dari tandas,perempuan tu tegur saya.

”Dik,blh tlg x pegangkan anak saya”.

Saya terkejut sebab tak perasan pun dia kat tepi saya sewaktu basuh tangan. Saya just tanya “kenapa kak”..dia cuma wat isyarat nak masuk dalam tandas.saya tolong pegangkan baby dan baby tu ya ampun comel sgt.mata besar tapi muka dia putih2 pucat dan saya teringatkan mak dia td sama kulit ngn mak dia.masa tu saya dah agah2 baby tu tapi tak ada respon mungkin tak ada daya penarik langsung kot.

Saya tunggu punya tunggu akak tadi tak keluar2.ada tu saya intai jugak van yang saya naik dan nampak dari jauh driver dan cikgu tunggu dalam van.saya pun cakap la kat akak tu “Akak lama lagi ke sebab saya jauh lagi perjalanan ni” tapi tak ada respon.baby yang dalam dukungan saya tu tidur..

saya mengeluh dan cakap lagi dengan akak tu “kak cpt cikit” serentak dengan tu pintu terbuka sendiri dan akak tu keluar menunduk “Hee kenapa dik bukan ke adk tadi nak dukung anak hantu kan,tapi kenapa sekarang tak nak main plak”smbil menyeringai.saya terus pandang anak dia.guys anak dia yang tadinya comel bertukar muka menggerutu dan kulit mengelupas sana sini menyeringai pandang saya.

saya pun apa lagi lempar ank dia dan berlari lintang pukang.sampai je di van kelam kabut saya masuk dan satu van berbau bangkai.cikgu dan driver tu macam dah tau ape jadi dan membaca surah2 lazim.sampai je di satu tempat cikgu suruh saya menyalin pakaian dan minum air yassin untuk pulihkan semangat.cuma saya bertuah sebab tak gomol baby tu dan tak ada apa2 yang jadi kat saya masa tu..Pengajarannya..sentiasa jaga mulut di tempat orang.

Antara komen netizen :

Gee Nisa –Gambar jgn seram sgt please, trbantut nak baca, tekan link sambil ttup mata scroll laju2 .

Rashidah Mohd Fauzi –Suke suki ko je campak anak antu tu..mujur mak nya x sentap maupun kecik ati .

Nizam Lah –Aku pon pernah jadi pengalaman lebih kurang mcm ni, satu malam aku pulang dgn kawan seramai 4 orang dari lumut ke ipoh, aku drive kereta, sampai satu tempat h. Way ipoh-lumut, jalan gelap kiri kanan hutan, aku dok asyik pikir teringin nak jpa hantu sama mcm dlm cerita hantu di tv bilamana tgh drive kereta dan nampak benda tu tepi jalan. Lama jugak aku berangan nak tgk hantu tp x de la aku cerita kat membe aku, dipendekkan cerita, sampai kat satu trafik light, lampu merah, dlm jam hampir 1 pagi,

kereta aku the only kereta time tu, walau merah aku ttp berhenti dan tunggu sampai hijau, tiba2 aku terpandang pocong yg sedang baring atas katil seperti katil hospital kat bawah tiang lampu berdekatan trafik light tu, nah, dimakbulkan terus, aku diam je tp cuak jugak le, sampai rumah baru aku tanya kawan lain ada nampak tak benda kat trafik light tadi, semua ckp tak de, yg part tak bestnye, udahla aku dok sorang rumah aku mlm tu, sudahnya x tidur terus malam tu. Kesimpulannya, tak payah la ckp besar atau berangan hatta berkata dlm hati pon nak jpa benda tu, nanti dia timbul la.

PENGIKLANAN BERBAYAR!

Rahsia buat duit ribuan ringgit dengan shoppee!!

pernahkah anda beli barang di shopee?

Tahukah anda shoppee merupakan lubuk buat duit paling popular di Malaysia?

50 usahawan beep diperlukan!

# Mendedahkan teknik rahsia jana pendapatan di Shoppee seumur hidup
#Membekal Lebih dari 100 ribu produk untuk anda jual di shoppee, lazada, ebay
#modal yg kecil tapi komisyen yang besar
#tak perlu pening fikirkan pakaging barang
#tak perlu fikir tentang penghantaran
#komisyen pasif dari agent secara harian dan bulanan seumur hidup
#kelas dan latihan di diberikan step by step dari A-Z hingga boleh menguasai teknik

Penerangan adalah PERCUMA!!

PELUANG INI HANYA TERBUKA UNTUK WARGA SELANGOR DAN KL SAHAJA

Hubungi
Wasap.my/601136239413